Afvalinzameling

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om de milieustraat in Nuenen te vernieuwen. Na de verbouwing is het afval beter en gemakkelijker te scheiden. Er is een nieuwe warme unit geplaatst waar medewerkers kunnen schuilen bij regen. De ontvangstpoort met slagbomen zijn vernieuwd. Het gedeelte voor het tuinafval is beter verhard en een stuk groter geworden.
Om aan de veiligheidsnorm te kunnen voldoen is een nieuwe opslag gebouwd voor klein chemisch afval en een hekwerk geplaatst op het verhoogde gedeelte. Ook is er een nieuwe ruimte waar de medewerkers allerlei elektrische apparaten kunnen demonteren. Zo scheiden we het afval steeds beter.

24 uurs brenghoek
Vanaf 6 april kunt u in de brenghoek van de milieustraat zelfs 24 uur per dag bepaalde spullen brengen. Het gaat daarbij om de volgende gratis afvalstromen: glas, incontinentiemateriaal en luiers, kleine elektrische apparaten, batterijen/ accu’s, lampen, papier, plastic metaal en drankverpakkingen (PMD), textiel en schoeisel, oud ijzer en tempex.

Woensdagavond open
Van 6 april tot 30 september is de milieustraat op woensdagavond open tot 20.00 uur. We hopen met deze vernieuwingen en uitbreiding van de service een bezoekje aan de milieustraat nog makkelijker te maken.

Reageer