Was ich noch zu sagen hätte…

Op zaterdag 12 maart start Bibliotheek Dommeldal de Boekenweek, in de vestiging in Nuenen, met een lokale schrijversmarkt. Het thema van de Boekenweek 2016 is ‘Was ich noch zu sagen hätte’. Een mooi motto om ook mee te geven aan de lokale schrijvers op deze markt. Want zij krijgen in de Bibliotheek in Nuenen het podium om te laten zien of horen wat ze nog zouden willen zeggen.

Schrijversmarkt
Dat er veel schrijftalent is in en rond Nuenen wordt al duidelijk als je op de landelijke site van NederlandSchrijft.nl rondkijkt. Waar schrijvers hun verhalen plaatsen om te laten recenseren door lezers. Er is daar veel werk te vinden van schrijvers uit het werkgebied van Bibliotheek Dommeldal. De lokale schrijversmarkt is dan ook bedoeld om lezers kennis te laten maken met dorpsgenoten en schrijvers/schrijfsters uit de eigen regio, en natuurlijk met hun werk. Voor de schrijvers uit Nuenen e.o. is het een kans om hun publiek te ontmoeten. En om collega schrijvers te spreken.

Zaterdag 12 maart
Kom –onder het genot van een kopje koffie- kijken en luisteren, in en tussen de kasten, van de Bibliotheek in Nuenen. Daar vindt u, op 12 maart, van 11.00-14.00u, in de kamers, niet alleen de boeken, maar ook de schrijvers, die vertellen over hun werk en er uit voorlezen. Daar is die dag ook een Speakers’ Corner opgebouwd, waar elke vijf minuten, een schrijver, en plein public, een korte presentatie geeft. De toegang is natuurlijk gratis.
De volgende schrijvers hebben al toegezegd dat ze komen: Martin Versluijsen, Tonny van den Boomen, Willem van Ravesteijn, Andre Trachsel, Catharina Boer, Jack van Hoek, Klaas de Graaff, Laurens van Lieshout, Luuk den Hartog, Marja Huibers, Sylvia Sahgard, Trude Nijhoff, Yolanda Neijts, Ton van der Sanden (Fil Marbo), Helma Michielsen, Nannie van den Eijnden (la prospettiva), Liane Bredée en Elvira Wersche

Reageer