De E-overheid komt eraan!

Bibliotheek Dommeldal heeft in Nuenen, samen met SeniorWeb Nuenen, vier trainingen opgezet waarmee je leert zelfstandig, op je eigen computer, bij de landelijke loketten, gegevens aan te vragen of in te sturen.
Burgers en bedrijven moeten n.l. in 2017 hun zaken met de overheid digitaal kunnen afhandelen. Er komt dan b.v. geen blauwe envelop meer in de bus. En ook het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk, of zelfs het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, moet dan voortaan digitaal. Dus met de computer. Daarmee bespaart de overheid flink in kosten. Maar wij, burgers, moeten allemaal Digisterker worden en leren om zelfstandig gebruik te gaan maken van die e-overheid (elektronische overheid).

Vier trainingen

In het hele land worden nu cursussen gegeven aan Nederlanders en medelanders, met demonstraties en uitleg, hoe je met de computer bij de officiële instanties iets aanvraagt, opzoekt of indient. Zo leren de cursisten o.a. hoe je een DigiD aanvraagt. Hoe je zoekt bij Mijnoverheid. En wat je allemaal kunt vinden bij de Sociale Verzekeringsbank, bij werk.nl, of bij Mijn Toeslagen. En ook hoe je met je eigen gemeente communiceert over burgerzaken als rijbewijs, verhuizing paspoort, etc.

Vier x volgeboekt
Inmiddels zijn de eerste 4 workshops van Bibliotheek Dommeldal in Nuenen volgeboekt. Maar na de zomer worden dezelfde cursussen wéér georganiseerd in de vestiging in Nuenen. Daarvoor aanmelden is nu al mogelijk, via http://no.nl/AanmeldenKaartjes. Na aanmelding volgt een bevestiging en daarna weer een bericht als de cursus van start gaat, met een uitleg over het verloop van de betaling.

Attendeer een vriend

Bent u zelf vaardig genoeg in het zoeken-en-vinden bij de digitale loketten? Geef dan deze informatie door aan vrienden, buren of familie voor wie het belangrijk kan zijn.

Reageer