Inzameling vuurwerk en textiel

Het inleveren van vuurwerkafval is niet alleen gratis, het is ook veilig en de restafvalcontainer raakt niet zo snel vol. Bij inlevering van vuurwerkafval kreeg iedereen een lot waarmee men kans maakte op een leuke prijs. Dit jaar is familie Lenting uit de van Kemenadelaan de winnaar. Zij ontvingen afgelopen maandag, uit handen van wethouder Pero, het gezinsabonnement voor Dierenrijk.

Het inzamelen van het vuurwerkafval is een van de activiteiten onderweg naar een afvalloos Nuenen in 2020. De gemeente Nuenen streeft naar zo min mogelijk (5%) restafval. Er zijn vorig jaar twee experimenten gedaan in wijken om zo veel mogelijk gescheiden aan te bieden. Het gaat al heel goed maar het kan nog beter. Kijk voor informatie over afval scheiden in de afvalkalender.

Textiel
In 2015 is er in Nuenen ruim 40.000 kg meer textiel apart ingezameld ten opzichte van 2014. Dit is volgens de gemeente een topprestatie en past binnen de doelstelling “Samen doen we meer, onderweg naar een afvalloos Nuenen”. Het geld dat Sympany verdient met de inzameling van textiel besteden zij o.a. aan projecten in ontwikkelingslanden.
Voor de inwoners is het ook voordelig: textiel in de textielcontainer gooien of aanbieden op de ophaaldagen voor textiel in Nuenen is gratis.
De dagen in 2016 waar in de speciale zakken textiel huis- aan- huis wordt opgehaald zijn: 28 januari, 15 april, 17 juni en 7 oktober. De zakken ontvangt iedereen vooraf in de brievenbus.
Verder geeft de gemeente de volgende tips:
– Op de afvalkalender staan de locaties van de textielcontainers waar men textiel altijd kan inleveren.
– Ook vezels van stoffen (oude vaatdoek, kapotte panty, een sok) of dekens mogen in de textielcontainer of de zak.
– Sterk vervuild textiel mag niet worden aangeboden.
Bekijk voor meer informatie over de textielinzameling het filmpje op YouTube van de Lokale Omroep Nuenen (LON).

Reageer