Eckartcollege in gesprek met Koenders

Leerlingen uit klas Havo 5 van het Eckartcollege te Eindhoven hebben in het project ‘Een nieuw verhaal voor Europa’ nagedacht over hoe het Europa van de toekomst uit zou kunnen zien. Op maandag 4 januari hebben Emma van Mierlo en Jonas den Hartog hun visie op Europa gepresenteerd aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken in Amsterdam. ‘Migratie’, ‘klimaat’ en ‘digitale markt’ waren volgens de jongeren de thema’s met de meeste urgentie. Er zijn filmpjes gemaakt, moodboards en portretten geknutseld en grote doeken beschilderd. De huidige generatie jongeren is minder bekend met de achtergronden en de wordingsgeschiedenis van Europa, maar maakt wel deel uit van het Europa van de toekomst. Vandaar dit project op het Eckartcollege waarbij de leerlingen tijdens diverse workshops hun Europa van de toekomst konden ontwerpen.

Reageer