Brabander van het Jaar 2015

Danny Slegers, Luuk Verberne, Igor Smit en Kevin Ras uit Dommelen en Ralph Maas uit Leende zijn gekozen tot Brabander van het Jaar 2015. Commissaris van de Koning Wim van de Donk heeft dat bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner in Kasteel Heeswijk.

De jongens redden in de zomervakantie een meisje van drie uit het water in zwembad De Wedert in Valkenswaard. Ze aarzelden geen moment toen ze het meisje zagen drijven en haalden haar uit het bad. Dankzij de snelle actie van de jongens heeft zij het ongeluk overleefd.

Tien kandidaten
Er waren tien kandidaten voor de titel Brabander van het Jaar 2015. Daar kon de afgelopen weken op gestemd worden. Er kwamen rond de 2.000 stemmen binnen en de meeste stemmen gingen uiteindelijk dus naar Danny, Luuk, Igor, Kevin en Ralph.

Reageer