Echte omnipuzzelaar gaat tot het gaatje

Ruim tien jaar geleden verscheen de Omnipuzzel voor het laatst in het Eindhovens Dagblad, tot groot verdriet van veel puzzelaars. Met de komst van Internet bleek het steeds moeilijker om een uitdagende puzzel te maken.

Toch is nu de Omnipuzzel terug. En hoe!
In samenwerking met het Eindhovens Dagblad heeft een nieuwe generatie makers een eigentijdse puzzel ontwikkeld. Die op zaterdag 19 december gepubliceerd is.
Tot 9 januari kan er dan gepuzzeld worden.

OmniThema
Het thema van de Omnipuzzel 2015 is “het jaar van het Nederlandstalige boek” (2016 is het jaar van het Nederlandstalige boek). En Vandaar dat de Omnipuzzel-makers ook samenwerken met de bibliotheken in de regio!
Alle Nederlanders kunnen in het nieuwe jaar hun stem uitbrengen bij de Verkiezing van Het Belangrijkste Boek. Zij kunnen dan kiezen uit 10 categorieën. Toevallig zijn dat ook de categorieën die de omnipuzzel hanteert: Literatuur, Geschiedenis, Kinderboeken, Dagelijks leven, Geloof en filosofie, Geografie en reizen, Sport en spel, Kunst en cultuur, Taal en kennis, Natuur en techniek.

OmniHulp van de Bibliotheek
Een goede puzzel moet laagdrempelig maar ook moeilijk oplosbaar zijn. Want alleen dan kan iemand écht de beste zijn. En wat is er laagdrempeliger dan de Openbare Bibliotheek? De Bibliotheken rond Eindhoven gaan dan ook meehelpen.
Drie weken hebben puzzelaars de tijd om zoveel mogelijk van de meer dan honderd vragen te beantwoorden. Op zaterdag 16 januari wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.
Bibliotheek Dommeldal heeft voor de puzzelaars ruimte gemaakt. Waar ze –al dan niet samen met andere puzzelaars- kunnen zoeken in boeken en waar ze advies kunnen vragen. En waar, op donderdagmiddag 29 december, van 14.00-17.00u, in de vestigingen Geldrop, Mierlo en Nuenen, ook een OmniBibliothcaris klaar zit om te helpen bij het zoeken. Met haar kennis en via de social media in het netwerk, kan zij de omnipuzzelaar op weg helpen. De Omnipuzzel: de ultieme uitdaging voor puzzelaars en Bibliotheken, die geduldig kunnen zoeken maar vooral willen vinden.

2 reacties "Echte omnipuzzelaar gaat tot het gaatje"

Reageer