Bouw Frits Philips lyceum-mavo

Woensdag 15 december is het groene licht gegeven voor de bouw van de school Frits Philips lyceum-mavo in Eindhoven, wijk Achtse Barrier. Op de plek waar de nieuwe school komt te staan hebben Martin van den Berg voorzitter College van Bestuur van Stichting Eindhovens Christelijk Voortgezet Onderwijs (SECVO) en Jannie Visscher, wethouder Jeugd, Onderwijs, Verkeer en Vervoer gemeente Eindhoven de bouwovereenkomst ondertekend.

De gemeenteraad gaf dinsdag 15 december 2015 zijn goedkeuring aan het Integrale Huisvestings Plan
onderwijs (IHP), waarmee de gemeente 18,9 mln euro beschikbaar stelt voor de bouw van de school. De school investeert zelf de komende jaren zo’n € 80.000 per jaar. Naar verwachting starten de concrete bouwwerkzaamheden na de carnavalsvakantie 2016.  Het streven is om in juni 2017 de nieuwe school op te leveren.
Wethouder Visscher: “Ik ben blij dat we met de bouw van deze nieuwe school kunnen beginnen. Dit is de eerste school die in dit IHP aan bod komt. We hebben het plan voor deze school gezamenlijk met het SECVO ontwikkeld, zodat het helemaal aansluit bij de onderwijsbehoeften van de scholen. Een goede huisvesting is cruciaal voor scholen om goed onderwijs te kunnen geven, en het is belangrijk dat we dit nu kunnen bieden.”
Martin van den Berg: “Voor het Frits Philips lyceum-mavo kunnen wij met dit gebouw
en de inzet van onze docenten de ambitie om de talenten van de kinderen te
ontwikkelen waar maken. Naast de docent voor de klas is een aantrekkelijk en
gezellig gebouw waar je je medeleerlingen ontmoet één van de belangrijkste redenen
voor kinderen om naar school te gaan”.

Reageer