Quilttentoonstelling

In Nuenen is al vijftien jaar een groep dames bezig met vrijwilligerswerk. De groep maakt quilts (lapjesdekens) voor Dorcas en voor tehuizen in Oost-Europa. Het is de bedoeling om de gemaakte quilts gratis weg te geven aan door Dorcas geadopteerde granny’s en aan tehuizen voor gehandicapten.

Er worden heel wat mensen blij gemaakt met een eigen quilt.

Om samen te quilten komt de groep ca. 6 keer per jaar op een zaterdag bij elkaar in de Regenboog in Nuenen. Deze Regenbooggroep wordt gecoördineerd door Geke Weerman. Per zaterdag naait ze met een groep van ca. 25 naaisters en quiltsters. De groep vindt het leuk om quilts te maken en ook om elkaar te ontmoeten. De samenstelling van de groep dames wisselt maar iedereen is welkom om mee te doen of eens te komen kijken!

Voordat de quilts vervoerd worden naar Oost-Europa zullen ze nog getoond worden aan de quiltsters en ook aan belangstellenden. Er is een tentoonstelling van de quilts gepland op zaterdag 18 april 2015 in de Regenboog, Sportlaan 5, 5671 GR Nuenen van 12 tot 16 uur,
entree €1.

Er is veel te zien en ook te koop. Te koop? Ja, want de groep moet zelf ook materiaal, bijv. fiberfill (tussenlaag voor quilts) kopen voor de quilts. Er zijn kussens, pannenlappen, tassen, speelgoed, wandquilts en andere klein artikelen te koop. De getoonde (éénpersoons- en kinder-) quilts zijn ook te koop.

Na de tentoonstelling komt de groep in september weer bij elkaar in de Regenboog om nieuwe quilts voor Oost-Europa te maken.
Interesse om eens mee te doen met het project? Kom dan naar de tentoonstelling of neem contact op met Geke Weerman, 040-283 7169.

 

Reageer