Op stap met de boswachter

Op Tweede Paasdag, maandag 6 april, organiseren Brabants Landschap en IVN Nuenen gratis wandelexcursies over Landgoed Heerendonk. Thema van de wandelingen is ‘Geniet van het voorjaar……dankzij water’. De wandelingen vertrekken bij de informatiestand van Brabants Landschap en IVN Nuenen. Hier is ook de ‘grootste’ imker van Nederland aanwezig: Ruud Korteling. Hij weet alles over honingbijen, maar ook over wilde bijen. De excursies starten om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur en duren anderhalf uur. De wandelingen zijn leuk voor volwassenen en kinderen. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. De wandelexcursies maken onderdeel uit van de Dag van het Landschap, die op 10 locaties in Brabant wordt gevierd.

Buurtschap Heerendonk
Het buurtschap Heerendonk ligt noordwestelijk van het Wettens broek., een typisch Brabants populierenlandschap met een uitbundige voorjaarsflora. Wettens broek is van oorsprong een laag gelegen overstromingsvlakte van de Dommel, bedekt met broek bos. en maakt deel uit van een kleinschalig cultuurlandschap. Dit landschap bestaat uit populierenbossen, natte graslanden, knotwilgen, houtsingels, poelen, ruigtes en enkele hoge akkers. Het beheer is gericht op het creëren van open plekjes en geleidelijke overgangen tussen bos en kleinschalig cultuurlandschap. Hier maken de kleine ijsvogelvlinder, het bont dikkopje en broedvogels zoals wespendief, kleine bonte specht en goudvink dankbaar gebruik van.

Praktische informatie
Heerendonk vanaf hoek Eikelkampen (Nederwetten) ingaan en het wijst zichzelf. Parkeren volgens aanduiding. De startlocatie is bij de marktkraam van Brabants Landschap en IVN.
Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen. Het totale programma van de Dag van het Landschap is te vinden op www.dagvanhetlandschap.nl.
Info: 040-2421423

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reageer