Ontmoeting met schrijver Alex Boogers

Zondag 15 maart, in de Boekenweek, is schrijver Alex Boogers de één na laatste seizoensgast van het Literair café Dommeldal, in de mooie Kasteelhoeve in Geldrop. Vaste bezoekers van het Literair Café: moeten weten dat de aanvangstijd deze middag anders is dan gewoonlijk: n.l. 14.45u! En jongeren moeten weten dat de toegang voor hen extra goedkoop is: € 2,50.

Alex Boogers
Alex Boogers (1970) woont en werkt in Vlaardingen. Hij had daar een rommelige en turbulente jeugd en was vooral vechtend op straat te vinden. Het maakte van hem een begenadigd vechtsporter, tot het moment dat hij een ernstig ongeluk kreeg, en enkele ruggenwervels brak.
Boogers studeerde Nederlands recht en filosofie. En ook een korte periode Nederlandse taal. In 1999 debuteerde hij (onder vrouwelijke pseudoniem M.L. Lee) met de korte roman “Het boek Estee”. Vervolgens schreef hij : “Het waanzinnige van sneeuw”, “Lijn 56”, “Het sterkste meisje van de wereld”, “De tijger en de kolibrie” (genomineerd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs )en de novelle: “Ziel”.
In 2012 verscheen “Alle dingen zijn schitterend”. Volgens Vrij Nederland: ‘Een woeste levensparodie vol ontzetting, doem en hoop. Kortom: zijn beste boek.’
En in 2013 verscheen “Wanneer de mieren schreeuwen”, een indringende novelle gebaseerd op de tragische dood van Sedar Soares, doodgeschoten omdat hij een sneeuwbal gooide. Hoe fragiel kan het leven zijn! Dat is waar Alex Boogers in dit verhaal, zijn lezers mee confronteert.
Vorige week verscheen zijn veelbelovende roman “Alleen met de Goden”, waarin Boogers speelt met de werkelijkheid, met werelden die naast elkaar bestaan, op elkaar ingrijpen en met elkaar botsen.
Boogers, populair onder jongeren, gaat al jaren gewoon zijn eigen gang in de literaire wereld. Want erkenning is niet per se af te lezen aan ’de euro’s op de bankrekening. Het kan ook komen van die ene lezer zijn die even móet mailen welk een steun een boek haar gaf’.
Kaartjes zijn te koop bij Boekhandel van Grinsven, Geldrop en bij Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop.

Alex Boogers

Reageer