Hommage aan Vincent van Gogh

Nuenen c.a. – tussen december 1883 en november 1885 woon- en werkplaats van Vincent van Gogh – krijgt in 2015, het internationale Van Goghjaar, een unieke dubbelexpositie met Van Gogh gerelateerd werk van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

De eerste expositieronde van *Vincent2015* zal in de maanden maart, april en mei in een heus pop-up museum plaatsvinden. Op dit moment wordt door de initiatiefnemers naar een of meerdere geschikte locaties gezocht. Tussen 24 juli en 2 augustus zullen de schilderijen, etsen, tekeningen, sculpturen en linoleumsnedes ‘verhuizen’ naar Bloem & Tuin, het grootste tuinevenement van de Benelux. Na afloop van de tweede expositieronde zullen de werken worden verkocht of per opbod geveild. De opbrengsten worden ondergebracht in een stichting.

Op Facebook (www.facebook.com/VanGogh2015) kunnen geïnteresseerden de voortgang van het project volgen. Kunstenaars die een werk willen doneren, kunnen contact opnemen met de organisatie via r.m.m.stultiens@gmail.com.

Foto: “The Dark van Gogh” van Isis Sousa (Noorwegen).

Isis Sousa - 1.000,00

Reageer