Kwart Brabanders wil verbod vuurwerk

Vuurpijlen, duizendklappers en gillende keukenmeiden. De jaarwisseling gaat op veel plekken in Nederland gepaard met vuurwerk. Voor mensen leuk om naar te kijken, voor huisdieren minder fijn. Maar liefst de helft van de Brabantse huisdierenbezitters ziet op tegen oud en nieuw, omdat ze zich zorgen maken om hun huisdier. Veel honden en katten zijn bang voor vuurwerk. Een op de vier Brabanders is zelfs van mening dat het afsteken van vuurwerk strafbaar zou moeten zijn. Volgens hen zorgt het – naast gestreste huisdieren – ook voor onnodig veel ongelukken. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Buurtlink onder 3.000 respondenten.

Stichting Buurtlink heeft in 2006 het online platform Buurtlink.nl ontwikkeld om het buurtgevoel in Nederland te versterken. Op het platform kunnen Nederlanders door hun postcode in te vullen, kennismaken met mensen in hun buurt en leuke en relevante informatie over hun buurt met elkaar delen. Ook kunnen buurtgenoten via het platform inspiratie opdoen voor activiteiten in hun buurt. De stichting hoopt hiermee de leefbaarheid in Nederlandse buurten te verbeteren en dat mensen zich nog meer thuis zullen voelen in hun woonomgeving. Buurtlink.nl is voor en van iedere buurt in Nederland, en heeft sinds de oprichting al 300.000 leden. Meer informatie over Buurtlink is te vinden op www.buurtlink.nl.

 

 

1 reactie "Kwart Brabanders wil verbod vuurwerk"

Reageer