Test NL-Alert

Om NL-Alert te ontvangen moet de mobiele telefoon geschikt en ingesteld zijn. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld op NL-Alert. Op sommige toestellen moet je NL-Alert zelf instellen. Op www.nl-alert.nl lees je hoe je dat doet en ontvang voortaan direct informatie bij een noodsituatie.

De NL-Alert campagne is opgezet om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen bij de halfjaarlijkse test op 1 december a.s. kunnen controleren of hun mobiele telefoon juist is ingesteld. Het testbericht wordt op maandag 1 december rond 12.00 uur centraal verstuurd vanuit een landelijk account. Het maakt niet uit waar je tijdens het testmoment in Nederland bent. Als jouw mobiele telefoon is ingesteld voor NL-Alert, ontvang je overal hetzelfde bericht. Op deze manier kan iedereen controleren of zijn/haar telefoon juist is ingesteld.

Reageer