Bijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’

Gemeente Nuenen organiseert samen met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 17 november in het Klooster van 18.45 tot 22.00 uur en is bedoeld voor ondernemers en medewerkers in de detailhandel en horeca.

Elke overval of winkeldiefstal is er één teveel, zeker omdat criminelen vandaag de dag het gebruik van geweld niet schuwen. Ook krijgen winkeliers steeds vaker te maken met afpersing. Ondernemers en hun medewerkers leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op (winkel)criminaliteit te verkleinen.

Een overval, afpersing, winkeldiefstal, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers alles over overvalpreventie en afpersing en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeente, de politie en het CCV.

Toegang: gratis

Meer informatie over het programma en aanmelden: www.laatjenietovervallen.nl

 

 

 

Reageer