‘Grote Boekenmarkt’ op Weverkeshof

Al vijftien jaar wordt er tijdens het eerste weekend van september op Weverkeshof de ‘Grote Boekenmarkt’ georganiseerd. Dit jaar gaan op 6 en 7 september de deuren weer open van 10.00 tot 17.00 uur. Deze ‘Grote Boekenmarkt’, kleinschalig begonnen, is inde loop der tijd uitgegroeid tot een van de bekendste kwaliteitsboekenmarkten in de regio Zuidoost Brabant.

Hier heeft de liefhebber een keuze uit ruim 10.000 boeken, allen overzichtelijk in diverse categorieën onderverdeeld.

Voor een klein bedrag treft de verzamelaar er, keurig gerangschikt per rubriek, kratten vol met pockets en kwaliteitsromans aan. Maar ook worden er thrillers, wereld- en streekliteratuur en boeken op het gebied van poëzie, cultuur, kunst, muziek, geschiedenis, natuur, reizen en hobby voor uiterst aantrekkelijke prijzen aangeboden.

Deze boeken kosten slechts € 2 per stuk en voor 3 boeken betaalt men maar € 5.

Kinderboeken, CD’s en DVD’s hebben ieder weer hun eigen plek op deze markt, in de tent.

Voor de iets duurdere, vrijwel nieuwe romans en de speciale, zeldzame boeken is er als van ouds in de bestuurskamer weer een speciale plaats ingeruimd.

Op Weverkeshof worden alle werkzaamheden door alleen vrijwilligers verricht en al vijftien jaar is ons enthousiaste boekenteam gedurende het gehele jaar bezig om alle ingeleverde boeken te sorteren en op kwaliteit te beoordelen om deze vervolgens tweemaal per jaar, in de vorm van een kwaliteitsboekenmarkt, met groot succes aan de boekenliefhebbers uit de regio aan te bieden.

De opbrengst hiervan komt geheel Weverkeshof ten goede en is daarmee een van de belangrijkste peilers van het voortbestaan van de boerderij.

De toegang is zoals altijd gratis.

 

 

 

Reageer