Geboortecentrum Anna opent 1 september

Op 1 september vindt de officiële opening van het Geboortecentrum Anna plaats. In dit centrum kunnen vrouwen onder begeleiding van hun eigen verloskundige of gynaecoloog bevallen in een huiselijke sfeer met de garantie dat zij tijdens de bevalling niet hoeven te ‘verhuizen’ naar een andere plaats. Het Geboortecentrum Anna is ontstaan uit een nauwe samenwerking tussen de verloskundigen uit de regio en het St. Anna Ziekenhuis.

Iedere zwangere vrouw uit de regio kan in het Geboortecentrum Anna bevallen. Ongeacht of zij de zwangerschap bij een verloskundige doorloopt of onder behandeling is bij een gynaecoloog van het St. Anna Ziekenhuis. Het Geboortecentrum Anna is gevestigd in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Ter ere van de opening vinden op 1 september twee activiteiten voor genodigden plaats. In de ochtend wordt om 10.30 uur de officiële openingshandeling verricht. Deze vindt plaats op de 1e verdieping van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop en wordt gevolgd door een rondleiding en presentatie over het ontstaan van het Geboortecentrum. Burgemeester Rianne Donders-de Leest zal bij de officiële openingshandeling aanwezig zijn.

‘s Middags vindt een symposium plaats. Interessante sprekers presenteren tijdens het symposium hun visie op de landelijke ontwikkelingen rond integrale geboortezorg. Ook komen de regionale ontwikkelingen en de positie van het Geboortecentrum Anna aan bod tijdens deze middag. Het symposium wordt georganiseerd door THEMA (de verbindende schakel tussen de St. Anna Zorggroep en haar zorgpartners) en het Verloskundig Samenwerkingsverband Geldrop. Het symposium is bedoeld voor zorgprofessionals binnen de geboortezorg.

Anna

 

 

Reageer