Nuenen centrum krijgt gratis WiFi

De Coöperatie OnsNet Nuenen u.a. heeft het initiatief genomen om een gratis WiFi netwerk voor Nuenen centrum aan te leggen. Op donderdag 12 juni 2014 is de overeenkomst tussen de Coöperatie OnsNet Nuenen u.a. en IT-Pro officieel getekend.

Hiermee realiseert het bestuur van de Coöperatie één van haar maatschappelijke doelstellingen. De Coöperatie is 10 jaar geleden opgericht voor de realisatie van het glasvezelnetwerk in Nuenen en zet zich actief in voor haar leden / gebruikers. Het bestuur van de Coöperatie verwacht dat veel Nuenenaren, toeristen en bezoekers van Nuenen blij zullen zijn met een goed en betrouwbaar WiFi netwerk in het centrum. Zeker tijdens de vele evenementen in en om het park in Nuenen.

Met dit netwerk kunnen Nuenenaren en bezoekers van Nuenen gratis gebruik maken van een snelle en betrouwbare WiFi-verbinding in en rond het park. IT-Pro zorgt voor de technische realisatie en het beheer van het netwerk. IT-Pro heeft veel ervaring op het gebied van IT, netwerken en WiFi en is met een lokale winkel in het centrum de ideale partner voor de Coöperatie OnsNet Nuenen voor dit project. Het project wordt gefinancierd door  de Coöperatie OnsNet Nuenen, NEM-Nuenen en OnsBrabantnet.

Ook werken enkele lokale ondernemers mee door hun pand te voorzien van een WiFi-zender. Zo komen er WiFi-zenders te hangen aan de panden van Tong-Ah, De Concurrent, Billekens, Het Klooster en IT-Pro. Op deze manier wordt het Park in Nuenen goed gedekt. Het systeem is zo gebouwd dat het netwerk in de toekomst eenvoudig uitgebreid kan worden naar andere delen, winkelgebieden, verenigingen of scholen in Nuenen. De Coöperatie hoopt dat in de toekomst  meerdere bedrijven of verenigingen zich aansluiten bij dit initiatief om zo een groot WiFi-netwerk in Nuenen te creëren.

De zenders van het WiFi-netwerk Nuenen zijn van een hoge en professionele kwaliteit. Dit heeft als voordeel dat veel mensen tegelijk op een veilige en snelle manier van het netwerk gebruik kunnen maken. Daarnaast zijn de zenders zo intelligent dat deze alleen uitstralen als dit nodig is. Dit beperkt de straling en energiekosten van de apparatuur.

Het WiFi-netwerk zal medio juli 2014 geïnstalleerd worden. In de zomermaanden en vooral tijdens een aantal evenementen in het Park wil de Coöperatie OnsNet Nuenen proefdraaien met het systeem. Na de zomer zal het systeem dan officieel in gebruik worden genomen met een officiële opening.

wifi

Ondertekening contract door Willem Ligtvoet (voorzitter), Christ van de Akker (IT-Pro), Stefan Prinsen (penningmeester)

Reageer