NLdoet met IVN

Op zaterdag 22 maart was er volop bedrijvigheid in `Het Klooster` in de ruimte van het IVN Nuenen. Het veertigjarige IVN was gastheer voor een zevental kinderen die samen met de vrijwilligers van het IVN tesamen een nestkastje maakten voor de koolmees of de pimpelmees (vlieggat 32 of 28mm).

Dit project werd mede ondersteund door de stichting` Leergeld`, de stichting die in Nuenen opkomt voor kansarme kinderen.

Er werd door de kinderen flink getimmerd, gezaagd en geschuurd. Een zevental stagelopers van een ietwat oudere leeftijd van diverse scholen assisteerden bij het maken van de metalen ophangplaatjes en het verrichten van werkzaamheden in de kloostertuin. Echt spannend werd het toen het dakleer op de nestkasjes moest worden gestookt. Maar voor de veiligheid moets dat buiten plaatsvinden.

Natuurlijk was er limonade en snoep voor de kinderen. Ook was er een diavoorstelling over de koolmees en de pimpelmees, de toekomstige bewoners van hun nestkastje.

Ter afsluiting maakten de kinderen van eierdozen nog kweekbakjes voor kruiden, die werden ingezaaid met zaadjes om thuis verder op te kweken.

Een bijzonder leuk initiatief van deze twee plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

ivn8 ivn1 ivn2 ivn3 ivn4 ivn5 ivn6 ivn7

Reageer