250 jaar pastorie

Een geschiedenis van een bijzonder huis. Op zaterdag 22 maart was de presentatie van het boek in de Regenboogkerk. Het boek met de titel “Van Domineeshuis tot Van Goghhuis” is geschreven door de Nuenenaren Peter van Overbruggen en Jos Thielemans. De inhoud van het boek gaat over de bewoners van het huis en de verhalen die daarbij horen en is onderbouwd met veel historisch beeldmateriaal. De geschiedenis van het domineeshuis is beschreven van 1764 t/m 2014.

250 jaar pastorie Nuenen en haar bewoners waarvan Vincent van Gogh en predikant  Bart de Ligt alsmede de schrijver en predikant Stephanus Hanewinckel enige bekende namen van vroegere bewoners zijn.

Het boek is vanaf nu te koop via www.pastorieboek.nl. Mailen kan ook naar: pastorieboek@pgn-nuenen.nl

vg6 vg1 vg2 vg3 vg4 vg5

1 reactie "250 jaar pastorie"

Reageer