Maak carnaval geen feest voor inbrekers

Traditioneel stijgt het aantal woninginbraken in de week voorafgaande aan de carnaval en tijdens dit festijn. Ook gaan veel mensen in deze periode op vakantie. Daarom vraagt de politie iedereen extra alert te zijn op verdachte situaties in woonomgeving en deze ook bij de politie te melden.

Agenten begeleiden verschillende evenementen en optochten in de regio en zorgen voor de openbare orde in de horeca. Daarnaast blijft de politie ook alert op woninginbrekers. Zo houden ze de bekende inbrekers in de gaten en letten tijdens de diensten extra op situaties die duiden op een inbraak. Rond carnaval wordt de politie in Brabant ondersteund door de Landelijke Eenheid. De Dienst Luchtvaart zorgt dan voor luchtsteun bij heterdaadsituaties. De helikopters staan klaar en zijn beschikbaar voor heel Brabant.

 

 

 

Reageer