Sint ontwaakt op Sinterklaashof

Op woensdag 27 november heeft een grote groep kinderen zich verzameld voor het raam van de kamer waar de Sint zijn middagdutje doet. De hoofdpiet gaat het raam nog even wassen, zodat de kinderen de Sint goed kunnen zien. En dan gaat het gordijn open en de kinderen zien een slapende Sint met zijn slaappet op in bed liggen. De goedheiligman ontwaakt en staat op om zich onder de massa kinderen te begeven en handjes te schudden. Overal aan de tafels worden door de kinderen tekeningen gemaakt. Een gezellige woensdagmiddag voor de kleintjes op de dorpsboerderij, die tijdelijk is omgedoopt tot Sinterklaashof. Terwijl Sinterklaas binnen de handjes schudt, geniet zijn paard in de stal van het lekkers wat zwarte Piet aan hem geeft, en waar de kinderen even zijn hoofd komen kriebelen.

s10 s1 s2 s3 s4 s5 s6 s7 s8 s9

Foto’s: Frans Vos

 

Omroep nuenen youtube.

3 reacties "Sint ontwaakt op Sinterklaashof"

 • Elly van den Heuvel schreef:

  Wat een gezelligheid weer op Sinterklaashof! Ieder jaar weer opnieuw genieten. De schrijfpieten zijn nu niet gefilmd, zij zitten op het secretariaat en zijn alle brieven die binnen komen aan het beantwoorden. Want wist u dat alle brieven van heel Nederland gericht aan Sint bij Sinterklaashof binnen komen?

 • Letty Eij schreef:

  Wat een leuk filmpje over de Sinterklaashof. Het is er al jaren steeds heel gezellig !

 • nellie schreef:

  waar kan ik als oma de foto ,s van 4 dec vinden op sinterklaas hof?

  dank u wel.

Reageer