Preventie hart- en vaatziekten

In het kader van de week van de chronisch zieken organiseert het St. Anna Ziekenhuis op donderdag 14 november van 11.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt over het voorkomen van hart- en vaatziekten. Centraal staat aderverkalking (arteriosclerose), de oorzaak van hart- en vaatproblemen en daaraan gerelateerde gezondheidsproblemen.

Aderverkalking is nooit helemaal te voorkomen, maar door een gezonde levensstijl kunt u zelf al veel doen. Bij de informatiemarkt krijgen bezoekers tips hoe ze meer kunnen bewegen en stress verminderen door bijvoorbeeld stressmanagement en mindfulness. Ook kunnen zij hun eigen bloeddruk, cholesterol en suiker laten bepalen. Verder worden er demonstraties AED en reanimatie gegeven en heerlijke gezonde hapjes gepresenteerd.

Naast poliklinieken van het St. Anna Ziekenhuis zullen ook diverse verenigingen aanwezig zijn om de bezoekers van informatie te voorzien. Een overzicht van alle deelnemers is in te zien op www.st-anna.nl/informatiemarkt. Aanmelden voor de informatiemarkt is niet nodig.

Tijdens de informatiemarkt kunnen bezoekers een lezing bijwonen over de risicofactoren van hart- en vaatziekten. Een verpleegkundige van de cardiovasculaire risicodienst gaat in op wat je zelf kunt doen om aderverkalking zoveel mogelijk te voorkomen. De lezing start om 13.30 uur. Aan geïnteresseerden wordt verzocht om zich vooraf voor de lezing aan te melden via telefoon 040 – 286 4874 of www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten.

Reageer