Meerdere providers op Glasvezelnet

Vanaf nu zijn er op het glasvezelnetwerk van de NEM Nuenen meerdere providers beschikbaar. Hiermee wordt één van de doelstellingen van de Coöperatie Onsnet Nuenen gerealiseerd: meer keuze en concurrentie op het netwerk. Het is een goede ontwikkeling dat de leden kunnen kiezen op basis van verschillende pakketten, diensten en prijzen.  Op dit moment is dit enkel het pakket van OnsBrabantnet.

Helaas is het op dit moment in Nederwetten en Gerwen technisch nog niet mogelijk andere providers toe te laten. Het bestuur van de Coöperatie OnsNet Nuenen vindt dit geen aanvaardbare situatie en is met verschillende partijen aan het onderzoeken hoe het hele netwerk van de Coöperatie voor meerdere providers geschikt gemaakt kan worden. Welke provider momenteel op een bepaald adres beschikbaar is, is op dit moment nog afhankelijk van de betreffende postcode.

Als men meer wil weten welke providers beschikbaar zijn, ga dan naar: www.glasvezel-vergelijken.nl.

De Coöperatie OnsNet Nuenen speelt als onafhankelijke partij geen rol in de providerkeuze van de inwoners van Nuenen c.a. en de samenstelling van de dienstenpakketten van providers. Wel wordt geadviseerd rekening te houden met de volgende aspecten:

  1. Op meerdere plekken in Nederland zijn technische problemen bekend bij consumenten die overstappen naar een andere provider op de glasvezelaansluiting. De verwachting is dat deze technische problemen begin volgend jaar zijn opgelost, zodat belangstellenden zich zonder problemen kunnen abonneren op diensten van een provider naar keuze.  De Coöperatie Onsnet Nuenen adviseert de leden voorlopig nog even te wachten met overstappen tot de technische problemen zijn opgelost. Uiteraard is het eenieders eigen keuze om nu of later van provider te wisselen.
  2. Men dient er rekening mee te houden dat het huidige emailadres @onsnet.nu en @onsbrabantnet verloren gaat, indien men overstapt naar een andere provider.
  3. Bij Onsbrabantnet wordt zowel een digitaal als ook een analoog tv-signaal ontvangen. Voor zover nu bekend leveren de nieuwe providers geen analoog zenderpakket voor radio en TV. Bij oudere TV’s heeft men dus altijd een setop-box nodig.

De Coöperatie OnsNet Nuenen volgt de ontwikkelingen op de voet en zal haar leden onder andere via haar website (www.connuenen.nl) informeren over verdere ontwikkelingen. De Coöperatie OnsNet Nuenen heeft geen invloed op de kwaliteit, prijs en het pakketaanbod van de providers. De Coöperatie OnsNet Nuenen ziet een gezonde concurrentie op het glasvezelnetwerk als belangrijke voorwaarde om de prijs- en kwaliteitverhouding en het serviceniveau ook in de toekomst op peil te houden.

Nuenen heeft nog steeds een unieke positie als het gaat om glasvezelaansluitingen. Met glasvezel heeft men een supersnelle internetverbinding (100Mb up- en 100Mb download snelheid) die volop mogelijkheden biedt voor toekomstige ontwikkelingen en diensten op internet en interactieve HD-TV. De Coöperatie OnsNet Nuenen is,  samen met de NEM Nuenen, wijkraden en  de provincie,  de mogelijkheden aan het onderzoeken om de “blinde vlekken” en buitengebieden in Nuenen ook aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. De Coöperatie heeft als ambitie heel Nuenen aan te sluiten.

 

Reageer