DAF museumdagen

Het DAF Museum in Eindhoven organiseert op zaterdag 5 en zondag 6 oktober de Museumdagen 2013 die dit jaar in het teken staan van ’85-jaar DAF Technologie’ en plaatsvinden in zowel het DAF Museum als op het DAF-terrein aan de Hugo van der Goeslaan 1. Tijdens de Museumdagen wordt onder andere de complete voertuiggeschiedenis getoond, is er een unieke foto-expositie te bezichtigen en vinden er voor jong en oud diverse activiteiten en demonstraties plaats.  

“De museumdagen start u op het buitenterrein bij DAF aan de Hugo van der Goeslaan 1 waar u gratis kunt parkeren. Het vervoer naar het DAF museum vindt voor de bezoekers gratis plaats met oldtimer bussen die pendelen tussen het DAF terrein en het Museum. 

Buitenactiviteiten
Tijdens de DAF Museumdagen staan op het buitenterrein van DAF Trucks ruim 160 objecten waaronder aanhangwagens, tractoren, bussen, trucks en personenwagens uit de rijke 85 jarige historie van de ondernemingNaast de personenauto’s worden een grote verscheidenheid aan trucks  in diverse sectoren gepresenteerd zoals klassiekers uit ’50-er en ‘60-er jaren. Maar ook de sportieve voertuigen waarmee DAF in het verleden vele overwinningen heeft geboekt – zoals onder andere de bekende DAKAR trucks, de Formule 3 racewagens en de DAF 555 rallywagens – krijgen een speciale plaats op het DAF-terrein. “Dit jaar maken de bezoekers ook kennis met trekker-trek voertuigen die worden aangedreven door de veelzijdige DAF-motor zowel in trucks als tractoren. De eigenaars van de voertuigen zijn beide dagen bij hun voertuig om u van informatie te voorzien.

Voor de kinderen is er onder andere een modelracebaan op het buitenterrein, waar ze met radiografisch bestuurde modelauto’s een tracé kunnen afleggen. 

In het DAF Museum
Het Museum organiseert daarnaast verschillende foto- en filmpresentaties die in het teken staan van 85 jaar DAF-technologie.
Natuurlijk zijn er ook de standhouders met unieke schaalmodellen en hun radiografische bestuurde modellenauto’s te zien. Afgelopen jaar verwelkomde het museum het recordaantal van ruim 3.400 bezoekers tijdens de Museumdagen. Met het programma van dit jaar hopen ze dat natuurlijk minimaal te evenaren.” 

Toegangsinformatie
De DAF Museumdagen zijn op zaterdag 5 en zondag 6 oktober tussen 10.00 – 17.00 uur te bezoeken. Op beide dagen geldt er een speciale toegangsprijs van €6,- voor volwassenen en €3,- voor kinderen van 5 tot 15 jaar.

 

Reageer