Expositie Wil Hermes in bibliotheek

In de maanden september en oktober exposeert Wil Hermes uit Nuenen in het Atrium van de bibliotheek in Nuenen. Haar werk is te bekijken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Bij het opzetten van een schilderij vindt Wil Hermes de eerste lijnen het moeilijkst. Ze zoekt dan naar lijnen en richtingen die elkaar iets te vertellen hebben. Zo komt ze tot composities die de fantasie van de kijker ruimte geven. Haar schilderijen krijgen ook nooit een titel: “ als het een stilleven is, ziet iedereen: een vaas is een vaas, een kan is een kan. Bij vrij of abstract werk moet of kan de kijker dit zelf invullen”.

De kunstenares wil de kijker gewoon niets opleggen. Liefst laat ze de kijker vrij in zijn eigen waarneming en fantasie.

Wil Hermes schildert bij Atelier Nuenen, een schilderscollectief dat is opgericht in 2009. De leden schilderen allemaal zowel in het eigen atelier als in het gezamenlijk atelier. Een paar keer per jaar gaan ze ook naar buiten, onder de noemer ‘Atelier Nuenen On Tour’.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 14.00 -17.00 uur. Woensdagavond ook nog  van 17.00 – 20.00 uur en ‘s zaterdags van 11.00 – 14.00 uur.

 

Reageer