Informatieavond winterdepressie

Maandag 9 september aanstaande organiseert het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop een informatieavond over winterdepressie en mindfulness. Dhr. Van Lier en dhr. De Knijf, beiden als psychiater verbonden aan het St. Anna Ziekenhuis, verzorgen de presentaties over winterdepressie en mindfulness. Aanvullend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond begint om 19.30 uur en sluit om 21.30 uur af met een drankje.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 3% van de Nederlandse bevolking elk jaar met winterdepressie te maken krijgt. Depressies kunnen voorkomen en verminderd worden door het ontwikkelen van mindfulness. Mindfulness betekent letterlijk ‘aandachtgerichtheid’ of ‘opmerkzaamheid’. Met behulp van aandachtsgerichte cognitieve therapie wordt geprobeerd negatieve gedachten te voorkomen.

In verband met de organisatie van deze avond is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden.
Aanmelden via telefoonnummer: 040 -286 4874 of via www.st-anna,nl/aanmelden-activiteiten

Reageer