‘Zomerkermis’ in Gerwen

Op 31 juli, 1 en 2 augustus vindt er in Gerwen een groot spektakel plaats. De eerste echte zomerkermis is dan een feit. Met de 7e editie van de kindervakantieweek gaan 180 kinderen en ruim 100 vrijwilligers ervoor zorgen dat Gerwen drie dagen lang in de ban is van diverse spectaculaire attracties. De kinderen verzamelen zich op woensdag 31 juli op de Tip. Ze worden op een verrassende manier opgehaald voor de opening op het terrein om 9.30 uur. De hele dag wordt besteed met het voorbereiden van hun kermisattractie en het spelen van spelletjes. Om 16.00 uur wordt dag 1 afgesloten.

Donderdag 1 augustus begint de dag om 9.30 uur met de traditionele gezamenlijke opening met het kindervakantieweeklied 2013. Daarna kunnen de kinderen deelnemen aan verschillende workshops en werken aan hun attracties. ’s Middags gaat iedereen naar het bos in de buurt van het Kamerven, waar diverse spellen zijn opgebouwd en de groepen tegen elkaar kunnen spelen. Om 17.00 uur wordt dag 2 voor de kinderen afgesloten.
Om 19.00 uur begint op het terrein het kampioenschap om het beste ‘Fierljepteam van Gerwen’ en omstreken. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen (dus ook volwassenen) in een team van drie personen. Inschrijven kan tot woensdag 31 juli via fierljeppeningerwen@hotmail.com.

Vrijdagochtend kunnen alle kinderen en vrijwilligers even bijkomen voor de laatste ronde. Vanaf 12.00 uur zijn er spelletjes, workshops, het leggen van de laatste hand aan de attracties en een aantal bijzondere verrassingen. Om 19.00 uur gaat de eerste Gerwense Zomerkennis open. Iedereen is van harte welkom. Bij de entree zijn attractiekaarten te koop waarmee men voor een klein bedrag kan deelnemen aan de attracties. Deze zijn gemaakt, verzonnen en worden begeleid door de kinderen en hun groepsleiders.

Voor belangstellenden staat de koffie klaar op het ‘Kermisterrein’.

Info: www.jeugdactiviteitengerwen.nl of mail naar kindervakantieweekgerwen@live.nl

(Bron: Rond de Linde)

 

Reageer