Opening brug bij Nederwetten

Op vrijdag 16 augustus wordt om ca. 16.00 uur een nieuwe wandelbrug over de Dommel geplaatst. Tot 1999 lag er een oversteekplaats bij de Hooijdonkse watermolen maar die is indertijd door de nieuwe bewoners van de watermolen verwijderd. Sinds die tijd is gezocht hoe de oversteek over de Dommel weer in ere hersteld kon worden. Met behulp van een IDOP subsidie van de provincie Brabant is het mogelijk gebleken weer een nieuwe brug te krijgen. Deze zal worden geplaatst nabij de oude kerktoren.

Het voorlopige plan is als volgt:

16:00 verzamelen bij de Kruik. Hoekstraat 52, Nederwetten. Daar is ook mogelijkheid tot parkeren
16:05 voorafgegaan door het gilde wandelen naar de brug via de Kerkhoef
16.20 toespraak door de voorzitster van de dorpsraad
16.30 opening van de brug door prominente Nederwettenaren
16.35 drankje verzorgd door de Kruik bij de brug.

Reageer