Veranderingen in bibliotheek Dommeldal

De gemeente Nuenen heeft de openbare bibliotheek dit jaar een extra bezuiniging opgelegd en daarom is al in mei begonnen met de noodzakelijke aanpassingen.

Bovenverdieping
De bovenverdieping van de bibliotheek is afgesloten. Daarmee is de leeszaal verdwenen. Op deze bovenverdieping wordt voorlopig een deel van de boekencollectie apart gezet om binnen enkele weken te verhuizen naar de achtergrondcollectie in de vestiging in Geldrop.

Achtergrondcollectie
Deze achtergrondcollectie wordt samengesteld met titels uit alle vestigingen. De collectie  is online 24 uur per dag beschikbaar, voor 4 bibliotheken. U kunt thuis of in de bibliotheek, gratis boeken uit deze collectie bestellen. Dat gaat gemakkelijk, via de website. Binnen 48 uur worden ze bij uw bibliotheek afgeleverd.

Benedenverdieping
De benedenverdieping in Nuenen wordt –nog niet meteen, maar wel heel snel- opnieuw ingericht om voor iedereen het snuffelen en zoeken nóg aantrekkelijk te maken. Met een kleine klantenservicebalie waar u kunt reserveren en  van alles kunt vragen.

Inleveren
De inleverbrievenbussen worden spoedig aangepast zodat de boeken ingeleverd kunnen worden met zelfbediening. Dat gaat bijna op dezelfde manier als bij het uitlenen dus dat blijft gemakkelijk.

Openingstijden
Gelukkig hoeft de bibliotheek in Nuenen niet teveel openingstijden in te leveren. Maar de openingstijden zullen wėl worden aangepast en afgestemd op de koopavond en op klantwensen uit eerder onderzoek. Zo hopen wij dat we, samen met u, in Nuenen een sterke, compacte,  toekomstgerichte bibliotheek in stand kunnen houden. Deze zijn vanaf 15 juli:

maandag, dinsdag en donderdag 14.00-17.00 uur, woensdag 14.00-20.00 uur, vrijdag 14.00-17.00 uur (nieuw), zaterdag 11.00-14.00 uur (nieuw).

 

Reageer