De Krakenburg viert feest

Zorgboerderij De Krakenburg in het Nuenense gedeelte van de buurtschap Olen viert op zondag 2 juni feest. Deze kreeg twee weken geleden van de landelijke Federatie Landbouw en Zorg officieel het keurmerk “kwaliteit laat je zien” uitgereikt.
Gastvrouw en eigenaresse Gertie Verhagen is erg blij dat haar zorgboerderij het certificaat aan de gevel kan hangen. Reden om samen met de kinderen ’s middags een gezellig en spectaculair feest te geven voor iedereen met een warm hart.
“We wisten het eigenlijk al na de laatste keuring eind april“, zegt Gertie. “De inspecteur liet na afloop al doorschemeren dat hij erg tevreden was over onze accommodatie en kwaliteit van de zorg”.

Op zorgboerderij De Krakenburg kunnen kinderen, tieners en volwassenen met een licht verstandelijke beperking, autisme of een psychische klacht terecht als het even nodig is. De meeste deelnemers komen voor enkele dagdelen per week. Gertie Verhagen heeft jarenlang in het speciaal onderwijs gewerkt.
In 2006 besloot ze een gedeelte van de boerderij, waar ze al 29 jaar woont, in te richten als zorgboerderij. Met succes want inmiddels heeft ze al  drie begeleidsters om haar te assisteren.

“Kinderen op een plezierige wijze het gevoel geven dat ze belangrijk zijn en dat ze wel degelijk wat kunnen, is voor ons een belangrijk doel”, zegt Gertie. Iedereen die even op De Krakenberg geplaatst wordt, werkt mee op de boerderij zoals het verzorgen van de dieren en de moestuin. Ook mogen zij meehelpen in de bediening op het buitenterras dat sinds kort ook een unieke paardenparkeerplaats heeft.

Zorgboerderij De Krakenburg in Olen gaat op zeer ludieke wijze haar officiële kwaliteitskeurmerk onthullen op zondag 2 juni van 14.00 tot 17.00 uur. Wethouder Marijke Moviat zal namens  de gemeente Nuenen aanwezig zijn. Ook wethouder John Frenken van Son en Breugel zal er zondag zijn. Blaaskapel Wa’n Klank gaat zeker zorgen voor vrolijke tonen tijdens de middag. Belangstellenden zijn van harte welkom.
www.krakenburg.nl

 

Reageer