Paasnacht 2013

In de Paasnacht, de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart, wordt opnieuw de Pelgrimage naar het Licht gelopen. Deze meditatieve wandeltocht van ongeveer 23 km voert langs de kerken en kapellen in en om Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het thema van de tocht is dit jaar: ‘Met beide benen op de grond’.

De start van de wandeling is om 23.00 uur, na afloop van de Paaswake in de H. Clemenskerk en kerkelijk centrum De Regenboog in Nuenen. Het vertrek is een uur eerder dan in andere jaren vanwege de korte nacht in verband met het ingaan van de zomertijd.
Tijdens de wandeling zal er op verschillende plaatsen eten en drinken verstrekt worden. Aansluitend is er een paasontbijt in de Regenboog. Aan de wandeling en ontbijt zijn geen kosten verbonden.

Belangstellenden worden uitgenodigd aan de wandeling deel te nemen, of een gedeelte van de tocht mee te lopen. De laatste jaren zijn er ook mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd, die tegen het ochtendgloren aansluiten bij de wandelgroep om juist het laatste gedeelte van de tocht mee te lopen en mee te ontbijten.

Deelnemers aan het ontbijt wordt verzocht dit op te geven bij Tietie Ekkel, tel. 283 4869 of tietie@ekkel.com of bij Martien Habraken, tel 283 4654 of m.habraken2@onsnet.nu

De werkgroep die de wandeling voorbereidt, zoekt nog versterking voor de voorbereidingen van deze oecumenische traditie. Geïnteresseerden die mee willen doen aan de inhoudelijke of praktische voorbereidingen, of die informatie wensen te ontvangen, kunnen zich melden bij Tietie Ekkel.

Reageer