Veldtoertocht Dak van Brabant

De eerste zondag na carnaval, 17 februari, organiseert Toerclub Nuenen de veldtoertocht Dak van Brabant. Deze is met name bedoeld voor ATB-ers die tussen 8.30 en 10.00 uur op hun fiets stappen bij de NKV-kantine op sportpark Wettenseind in Nuenen. Er zijn prachtige routes uitgepijld over 30, 40 en 50 kilometer. Desgewenst kunnen deelnemers ook het Dak van Brabant beklimmen dat met 60 meter het hoogste punt van de provincie Noord-Brabant.

Klimmen en dalen
Het Dak van Brabant is te vinden op het Landgoed Gulbergen, gelegen tussen Nuenen en Geldrop-Mierlo. In het parcours zitten spectaculaire klimmetjes en steile afdalingen over bospaden en langs weilanden, via halfverharde landweggetjes en dreven.
De tocht is georganiseerd onder de vlag van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Halfweg koers krijgen de deelnemers soep, thee en koek aangeboden. Bij de finish is een afspuitplaats voor fietsen en kunnen deelnemers douchen.

Inschrijven
Inschrijven kost drie euro voor deelnemers met NTFU- of KNWU-pasje en voor niet-leden een euro extra, inclusief verzorging op de pauzeplaats. Voor meer informatie over het Dak van Brabant: www.tcnuenen.nl  

Reageer