Nuenen op het randje…

Vanaf 1 februari exposeren Tonny van den Boomen en Yvonne Henderson  in de Nuenense bibliotheek een 25- tal foto’s uit hun binnenkort te publiceren boek Nuenen op het randje…. In dit boek beschrijven zij het gebied, Opwetten, Boord, Wettenseind, Eeneind ,Vaarle en Refeling, waarvoor zij een groot aantal foto’s maakten.

De auteurs hebben zowel met de foto expositie in de bibliotheek als met het boek, getracht een beeld te geven van het leven van toen tot nu als blijvende geheugensteun voor de toekomst, en met enige zorg over de toekomst van dit gebied.
Het boek is geen echt  geschiedenisboek maar eerder een kijk-, lees- en wandelboek, dat u op speelse wijze meevoert door de genoemde buurtschappen. Het bevat ook volksvertellingen en legendes waarin waarheid en fantasie in elkaar overlopen. Het geheugen kleurt immers onze herinneringen. 

Nuenen op het randje…. wordt binnenkort in een gelimiteerde opgave gedrukt in kleur. De expositie is tot 31 maart te zien tijdens de openingsuren van Bibliotheek dommeldal, vestiging Nuenen. Belangstellenden kunnen zich daar inschrijven voor het boek.

Reageer