Nuenens Belang trekt gedoogsteun in

Fractievoorzitter Jacques Leemans van Nuenens Belang heeft maandag in een persbericht laten weten dat zijn partij “haar gedoogsteun aan de coalitie per 14 januari 2013 intrekt”. Aanleiding daarvoor is, volgens Leemans, de verklaring van het college van 8 januari jl. dat zij een door de gemeenteraad aangenomen motie niet gaat uitvoeren. In deze motie gaf de gemeenteraad groen licht aan het opstellen van een renovatieplan voor basisschool De Mijlpaal aan de Brabantring.

Nuenens Belang zit met twee zetels in de Nuenense gemeenteraad en is niet vertegenwoordigd in het college. Tot nu toe steunde zij als gedoogpartij de coalitiepartijen.

Ook na de bespreking van de renovatieplannen van basisschool De Mijlpaal in de Commissievergadering van woensdag 16 januari, blijft Nuenens Belang, ondanks enkele tegemoetkomingen, bij haar standpunt.

Wat het intrekken van deze steun aan de coalitie precies betekent, legt Jacques Leemans desgevraagd uit: “Tot nu toe zijn de coalitiepartijen steeds uitgegaan van de onvoorwaardelijke steun van Nuenens Belang. Vanaf maandag zijn we geen gedoogpartij meer en is onze steun aan de coalitie niet meer onvoorwaardelijk. We hebben nu onze handen vrij om per geval de beslissing te nemen die wij wenselijk vinden. We zijn er absoluut niet op uit om het college te laten vallen, maar de stemverhouding in de raad kan vanaf nu ook wel eens 8/11 worden in plaats van de bijna vanzelfsprekende nipte 10/9-meerderheid van de coalitie “, aldus de fractievoorzitter.

Reageer