“Levende kerststal” bij de Krakenburg

Opnieuw is op zorgboerderij de Krakenburg in Olen vanaf zaterdag 15 december de jaarlijkse levende kerststal te zien. Op belangrijke momenten ligt in de kribbe van de stal een echte baby. Maria, Jozef , de engel, de herders en de drie wijzen uit het oosten zijn levensechte poppen met prachtige kleren. De schapen, de ezel en de andere dieren zijn uiteraard echt en spelen zichzelf.

De opening van de kerststal door de kinderen van de Krakenburg en wethouder Martien Jansen is op zaterdag om 14.30 uur. Daarna kan iedereen genieten van kerstliederen en van koffie of glühwein in de herberg van de boerderij. Daar is ook de kerstmarkt met allerlei fraaie kerstspullen, die gemaakt zijn door kinderen van de zorgboerderij.

Op zondag 16 december opent burgemeester Maarten Houben om 14.00 uur het kerstconcert met medewerking van onder meer de Krutjesgatse Liedertafel, Ronnie van Berlo, Tomas Bonewald, Louis Staals, Ties van Gorp e.v.a.

In Zorgboerderij de Krakenburg zorgt eigenares en gastvrouw Gertie Verhagen voor een prettige en veilige plek voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke of andere beperking. Ze krijgen door het samen verzorgen van de dieren en het verrichten van allerlei klusjes wat meer structuur in hun leven en ze voelen zich daardoor meestal wat gelukkiger.
Natuurlijk hebben zij ook volop meegeholpen met de voorbereiding van de kerststal. 

De levende kerststal is te zien tot en met 5 januari tussen 11.00 en 18.00 uur. Behalve op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Toegang is gratis.

Meer weten?
Zorgboerderij de Krakenburg
Olen 50, Nuenen
Tel: 0499-477162
www.krakenburg.nl

 

 

1 reactie "“Levende kerststal” bij de Krakenburg"

Reageer