Smullen voor speeltuin De Kievit Nuenen

De leden van de Lions Club Nuenen verkopen in de laatste twee weekenden voor Kerst worstenbroodjes bij de ingang van Intratuin Nuenen. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan Speeltuin de Kievit. Men bouwt hier een nieuw Paviljoen en daarmee krijgt deze belangrijke speel- en ontmoetingsplaats in Nuenen een eigentijdse voorziening voor een winkeltje, een loungehoek en een multifunctionele ruimte. Ondanks de steun van het Rabobank Coöperatiefonds is er nog niet voldoende geld om alle nodige en gewenste onderdelen te realiseren. Daarom organiseert de Lions Club Nuenen een actie om meer geld bijeen te krijgen.

 “Wij dragen de speeltuin een warm hart toe”, vertelt Lawrence van Hevelingen van de Lions Club. “Vrijwel al onze leden komen er wel eens met hun kinderen of kleinkinderen en verschillende van hen doen er ook vrijwilligerswerk. We zijn er bovendien trots op dat de architect van het nieuwe paviljoen, Anne Marie Pors, een lionslid is.” Behalve aan vervanging van het oude paviljoen, is er in de Kievit behoefte aan goede berging en een klusruimte. Daarnaast is er extra geld nodig voor een goede inrichting van het paviljoen. Het zou mooi zijn als het project meteen volledig en goed voltooid kan worden, vinden de Lions. Van Hevelingen: “De Kievit is van grote waarde voor de gehele gemeenschap van Nuenen en met de nieuwe voorzieningen krijgt de speeltuin een kwaliteitsimpuls. Wij leveren daaraan heel graag een bijdrage.”

Net als voorgaande jaren hebben de Lions de worstenbroodjes scherp ingekocht bij een warme bakker die erom bekend staat de lekkerste worstenbroodjes van Brabant te bakken. Een zak van zes stuks kost €10, -. De Lions staan op 14, 15, 16 en 22 december bij de ingang van Intratuin Nuenen en zijn te herkennen aan hun gele sweaters. Op vrijdag 14 december zijn ze er van 12.00 tot 18.00 uur, op de zaterdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 16 december van 10.00 tot 17.00 uur. Worstenbroodjes bestellen kan ook, via: worstenbroodjes-lions@dennenlaan.nu.

Reageer