Expositie Peter van Rooij in Het Klooster

In de maand december wordt een deel van de schilderijencollectie van Peter van Rooij in Het Klooster tentoongesteld. De werken die in december in Het Klooster door Peter van Rooij worden tentoongesteld zijn met name de schilderijen die tussen 2000 en 2012 door hem zijn gerealiseerd.  

De schilderijen met Tulpen die hier te zien zijn stammen uit de eerste periode van Peters serieuze schildertijd. Vervolgens heeft het Boeddhisme hem geraakt en ook hiervan ziet u een aantal  indrukwekkende werken tijdens de tentoonstelling terug, net als een aantal van zijn laatste werken waarin Peter de altijd sierlijke kolibri met zijn penseel heeft vereeuwigd. 

Peter is 31 juli 1939 geboren in Zutphen. Omdat vader Van Rooij hier een baan had gevonden hebben Peter zijn ouders het mooie zuiden tijdelijk verlaten en zijn naar deze mooie Hanzestad aan de IJssel verhuisd. Uiteindelijk zijn zij na de oorlog weer richting het zuiden getrokken om zich in Eindhoven te vestigen.

Peter heeft na zijn opleiding ruim 20 jaar als zelfstandig etaleur/decorateur vele grote modehuizen  van zijn diensten voorzien. Op zijn 60ste heeft hij bewust gekozen om gebruik te maken van de VUT,  zodat hij eindelijk meer  tijd vrij kon maken voor zijn grootste hobby: schilderen. Peter heeft zeven jaar de schilderacademie in Arendonk bezocht. Met een aantal cursisten uit deze tijd schildert Peter nog wekelijks onder de naam:  ‘De Oliestrijckers’. Zij hebben ook  regelmatig  op diverse locaties een gezamenlijke tentoonstelling.

Reageer