Nieuwe Sterrenlaan maandag open

Op maandag 3 december gaat het noordelijke gedeelte van het nieuwe tracé Sterrenlaan-Churchilllaan in Eindhoven open voor verkeer. De werkzaamheden aan het nieuwe viaduct over de Kennedylaan zijn dan voltooid. De komende maanden gaat gewerkt worden aan de aanleg van de HOV-busbanen aan de zuidzijde van het traject. Het verkeer blijft daarom nog enige tijd hinder ondervinden van werkzaamheden.

Vanaf komende maandag kan het verkeer in beide richtingen gebruik maken van de nieuwe rijbanen tussen de Europalaan in Nuenen en Winkelcentrum Woensel. Bij WC Woensel/Rooseveltlaan sluit het nieuwe tracé aan op de bestaande rijbanen van de Churchilllaan.

Dit betekent tevens dat de kruisingen met de Kosmoslaan, de Firmamentlaan, Argonautenlaan en Mercuriuslaan opengaan. De Nuenenseweg wordt éénrichtingsweg. Het is dan niet meer mogelijk om vanaf de Sterrenlaan deze weg in te rijden. De aansluiting met de Soeterbeeksweg via de Kosmoslaan blijft, volgens de huidige plannen, definitief gesloten voor gemotoriseerd verkeer.
De op- en afritten van en naar de Kennedylaan gaan zowel in noordelijke als in zuidelijke richting open voor verkeer. De op- en afritten aan de centrumzijde worden in een later stadium gerenoveerd.

Tussen Nuenen en Eindhoven gaat het verkeer over de Europalaan-Sterrenlaan in beide richtingen over een enkelbaansweg rijden. De aanleg van het HOV2-tracé over de Europalaan in Nuenen begint, naar verwachting, niet eerder dan medio 2014.

Reageer