Opnieuw dieven op Weverkeshof

Afgelopen zondag- op maandagnacht zijn opnieuw pauwen van de Weverkeshof gestolen. In 2009 en 2010 sloegen de dieven ook al toe. Deze keer werden ook alle Hollandse Krielen en een groot aantal Sabelpootkrielen gestolen.

Voorzitter Paul Koppelman: “Het is te triest voor woorden, diep bedroevend dat er nog steeds mensen blijken te zijn, die voor een handje vol euro’s bij een niet gesubsidieerde vrijwilligersorganisatie dieren komen stelen. Dit zijn dieren die indirect zijn betaald door de bezoekers, door de inwoners van Nuenen c.a. Wie doet dit?”.

Het bestuur vermoedt dat het alle keren dezelfde personen zijn geweest. Vorig jaar is er een camerasysteem geïnstalleerd. De daders zijn op de beelden slechts gedeeltelijk herkenbaar. Men heeft nu wel voetafdrukken. Er is uiteraard aangifte gedaan bij de politie.

Waarschijnlijk komen ze uit de omgeving, denkt het bestuur. Wie kent ze? Wie heeft iets gezien? Wie kent hun klanten? Daarom roept de Weverkeshof iedereen op die de afgelopen week, van 2 – 11 november, op of rond Weverkeshof, verdachte personen heeft zien lopen dit te melden bij de Weverkeshof, per telefoon 040-2832453 of 06-20602451 of via www.weverkeshof.nl

 

Reageer