Heide Kamerven in gevaar!

De Nuenense Knotgroep nodigt alle natuurliefhebbers uit om op zaterdag 3 november mee te doen aan het opschonen van de heide rondom het Kamerven in de Stiphoutse bossen.

Het Kamerven ligt dicht bij de weg Lieshout-Gerwen een maakt deel uit van de “Stiphouse bossen”. Uit commerciële overwegingen werd grove den en fijnspar in het begin van de vorige eeuw aangepland. Nu de bossen niet meer voor de houtproductie gebruikt worden en de schaapkuddes er nog maar zelden komen, moet de mens een handje helpen om de hei te beschermen tegen het oprukkend bos.

Wandelaars en andere natuurliefhebbers kunnen op de Nationale Natuurwerkdag meehelpen om de vijftien hectare grote heide rond het Kamerven te behouden zodat de afwisseling tussen bos, heide en water blijft bestaan. Neem wel uw eigen schop, zaag of bijl mee.

Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl of door een mailtje naar j.kempers@onsnet.nu

Reageer