Heide Kamerven HELP!!!

Help! Heide Kamerven in gevaar. Als er geen maatregelen worden genomen, dreigt de 15 hectaren hei rondom het Kamerven in de Stiphoutse bossen langzaam aan dicht te groeien. Kom op zaterdag 3 november. De Knotploeg van het IVN-Nuenen  versterken om  de opschietende vliegdennen en berken uit te roeien.

Als de leden van de knotploeg zich niet meer hoeven bezig te houden met de heide kunnen ze aan hun hoofdtaak beginnen: het knotten van wilgen.

Maar we komen voor dat werk aan de hei  handen tekort.  Een ‘rondje  Kamerven’  staat in veel weekeinden op de agenda van natuurminnende wandelaars.  Het kan soms erg druk zijn. De afwisseling van bos, hei en ven is zeer aantrekkelijk.

Als die mensen  zaterdag 3 november behalve hun wandelschoenen of laarzen  een schop zouden meenemen dan is het voortbestaan van de hei  voor jaren weer verzekerd. Door het opschonen van de hei kunnen de grootste Stiphoutse vennen weer meer water vasthouden. Kleine boompjes onttrekken ook water aan de bodem.

Eerst waren er schapenkuddes  die graasden op de heidevelden en werd ‘bosvorming’  voorkomen. Omdat de schapen de jonge loten van den en berk op aten.  Maar nu er nog nauwelijks schapenkuddes zijn, moet de mens een handje helpen om de hei te  beschermen tegen oprukkend bos.

Daarom een oproep van de Nuenense Knotgroep aan wandelaars en andere natuurliefhebbers. Kom op zaterdag 3 november met schop, bijltje of  hiep om mee te werken aan het voortbestaan van de heide rond het Kamerven. 
Graag vooraf aanmelden.
Via de website www.natuurwerkdag.nl  het tabblad Meedoen aanklikken dan via zoekfunctie naar Kamerven gaan.
Of  e- mail:  j.kempers@onsnet.nu

Vrijwilligers van alle leeftijden zijn van harte welkom.

Reageer