Fietstocht langs buitenplaatsen

Heemkundekring “De Drijehornick” organiseert zondag 9 september tijdens de Open Monumentendag een fietstocht langs de mooiste groene plekken die Nuenen rijk is.

Evenals vorige jaren heeft de heemkundekring voor deze dag een aantrekkelijk programma samengesteld. Inhakend op het landelijk thema “Groen van Toen” is een fietstocht uitgezet van ongeveer13 km, waarbij het accent ligt op het monumentale groen. 

Buitenplaats Soeterbeek
Centraal staat dit jaar de buitenplaats Soeterbeek, sinds 2001 een beschermd rijksmonument.
De familie Smits van Oyen besloot de buitenplaats open te stellen tijdens Open Monumentendag. Het park, met zijn prachtige en bijzondere bomen rondom de villa, is dan vrij toegankelijk. Elke deelnemer ontvangt een gratis boekje, met daarin aanvullende informatie over twaalf aandachtspunten op de route. 

De start van de fietstocht is om 12.00 uur in de Kloostertuin, Park 1 te Nuenen. Het eindpunt is rond 17.00 uur bij de Opwettense Watermolen. 
www.buitenplaatsen2012.nl

 

Reageer