Verdachten overvallen aangehouden

De politie heeft de afgelopen weken een man van 22 jaar uit Helmond en een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden waarmee mogelijk vijf overvallen op tankstations in Nuenen en Eindhoven zijn opgelost.

Overvallen
De overvallen werden gepleegd op benzinestations aan de Sint Bonifaciuslaan in Eindhoven (11 juli), de Europalaan in Nuenen (13 juli), de Smits van Oyenlaan in Nuenen (19 juli), de Collse Hoefdijk in Nuenen (29 juli) en de John F. Kennedylaan in Eindhoven (31 juli).

Eerste aanhouding
De politie heeft een rechercheteam gevormd dat de overvallen onderzocht. Dat leverde informatie op die werd doorgespeeld naar alle politiemensen op straat. Op maandag 6 augustus zagen twee surveillerende agenten de Helmonder met hoge snelheid op een scooter door Mierlo rijden. Omdat het signalement van de man overeen kwam met dat van één van de daders van een overval in Nuenen, waren de agenten extra alert. Na een achtervolging konden ze hem aanhouden. De Helmonder wordt verdacht van betrokkenheid bij de vijf overvallen en zit inmiddels in gevangenhouding voor 90 dagen.

Tweede aanhouding
De Eindhovenaar werd afgelopen dinsdag 21 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de laatste twee van de vijf overvallen. Ook hij zit nog vast. De politie zet het onderzoek naar de overvallen voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reageer