Weerman kan inpakken

Olifant Sibu uit dierenrijk voorspelt het weer. De weermannen kunnen inpakken, Sibu maakt minder fouten! De afgelopen weken is er veel onrust ontstaan over de weersvoorspellingen die veelal niet blijken te kloppen. In de meeste gevallen is de weersvoorspelling slechter dan het uiteindelijke weerbeeld. Dierenrijk, Dé Kinderdierentuin van Nederland in Nuenen, is dat beu en heeft nu haar eigen weervoorspeller. Olifant Sibu, een van de drie Aziatische olifanten van het park, voorspelt al twee weken het weer en maakte tot nu nog geen enkele fout. Middels een eigen weerstation voorspelt de reus dagelijks of het die dag een zonnige dag gaat worden of dat het gaat regenen. Waar de Aziatische olifant zijn keus op baseert, is de verzorgers niet  duidelijk. Dat de voorspellingen kloppen is door alle bezoekers te zien. Het ‘weerstation’ van Sibu bestaat uit twee rubberen ballen. De ene bal staat symbool voor goed weer, de andere voor slecht(er) weer. Sibu maakt zijn voorspelling duidelijk door tegen één van de  ballen aan te schoppen. “Het in ongelofelijk, maar  waar Helga van Leur er af en toe naast zit, heeft Sibu nog geen fouten gemaakt”, aldus hoofd dierverzorging Kris Jansen.  

De aankomende weken plaatst Dierenrijk de voorspelling van Sibu op haar website zodat de bezoekers van tevoren kunnen zien wat voor weer het die dag gaat worden in Dierenrijk.

Weervoorspellers krijgen bericht van Sibu
De dierverzorgers van Sibu hebben namens de olifant alle weermannen in Nederland aangeschreven. Zij worden uitgenodigd om de kneepjes van het vak van Sibu te leren én kregen als extra stimulans een zonnebril met dierenprint meegestuurd. Sibu hoopt dat de weermannen het weer daarmee iets rooskleuriger gaan inzien.

Reageer