Informatiebijeenkomst huidkanker

Op dinsdag 8 mei van 19.30 tot 21.30 uur organiseert de afdeling dermatologie van het St. Anna Ziekenhuis, in het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop een informatiebijeenkomst over huidkanker. Mevrouw Van Houtum en de heren Heylen en Mommers, als dermatologen verbonden aan het St. Anna Ziekenhuis, vertellen over de oorzaken, voorkoming en behandeling van huidkanker. Ook zijn de stichtingen Melanoom en Nationaal Huidfonds aanwezig met een informatiestand.

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Het aantal gevallen van huidkanker stijgt snel. Kregen vorig jaar nog ca. 40.000 mensen huidkanker, in 2020 zal dat aantal opgelopen zijn tot ca. 70.000 per jaar. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het aantal mensen bij wie huidkanker na behandeling terugkeert, enorm stijgt waardoor huidkanker als een chronische ziekte kan worden beschouwd.

In verband met de organisatie is het nodig dat geïnteresseerden zich vooraf aanmelden via www.st-anna.nl/aanmelden-activiteiten of bij afdeling patiëntenvoorlichting via telefoon 040-286 4874 of email patientenvoorlichting@st-anna.nl.

Reageer