Moto Puro start met Endurance Raceteam

Na enkele jaren geproefd te hebben aan het Endurance racen in zowel Duitsland als België, hebben de oprichters van het voormalige Team Ducracing besloten hun ervaringen voor 2012 om te zetten in het “MP Endurance Racing Team”.

Door drukke werkzaamheden was er steeds minder tijd om alle wedstrijden van bijvoorbeeld de Ducati 3D-cup of KNMV Supercup te rijden. Echter met de Endurance wedstrijden kwam er een hele nieuwe dimensie bij, namelijk tactiek. Dit, en door de afgelopen jaren deel te nemen aan 6 uur Endurance wedstrijden op o.a. Nürnburg en Spa-Francorchamps werd het lange afstand rijden vuurtje steeds verder aangewakkerd. Met het uitbrengen van de nieuwe Ducati 1199 Panigale was er voor Fred Kranenburg en Jean-Claude Luijcx geen weg meer terug. De 1199 moest de nieuwe Endurance fiets worden voor 2012. Deze nieuwe Superbike die met het uitbrengen gelijk alle concurrenten heeft doen verbleken, zal door de zeer complete uitvoering minimale tot geen aanpassingen nodig hebben om gelijk op top niveau te kunnen presteren.

 Doordat de 1199 Panigale pas begin april beschikbaar is, zal de “4 uur van Magny Cours” op 21 april gelijk de vuurdoop van het MP Endurace Race Team en hun 1199 zijn. Deze wedstrijd zal ½ in het donker worden verreden waar de full led koplampen zeer zeker van pas zullen komen.

Het door Eveline en Jean-Claude in 2011 gestart nieuw Ducati Dealerschap Moto Puro in Nuenen wordt natuurlijk hoofdleverancier en hoofdsponsor. Tevens zijn er partners gevonden in onder andere Powerbrake (remsystemen), BST (Carbon wheels), Jofama (motorkleding), Martin Kranenburg Electro Velp, Pirelli, DC Afam en Powerseal.

 

Reageer