Kern met Pit

Steeds vaker steken bewoners van dorpen en wijken zelf de handen uit de mouwen om hun leefomgeving mooier en beter te maken. In tijden van bezuinigingen wachten ze niet tot de gemeente over de brug komt, maar nemen ze zelf het initiatief om een project op te starten. De wedstrijd ‘Kern met Pit’ ondersteunt dit eigen initiatief van bewoners van Noord-Brabant.

In Noord-Brabant mogen 23 bewonersgroepen hun ideeën op zaterdag 14 januari 2012 presenteren aan de jury van Kern met Pit. De pers is uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

De jury maakt dezelfde middag bekend welke projecten worden toegelaten tot de wedstrijd. Deze plannen moeten binnen een jaar gerealiseerd worden. Als dat lukt verdient een dorp of wijk € 1.000,-en de titel ‘Kern met Pit’. Het avontuurlijk ommetje in Westerbeek of het opknappen van Dorpshuis De Stek in Landhorstzijn voorbeelden van projecten die zich op 14 januari presenteren. D

De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij organiseertde wedstrijd ‘Kern met Pit’ in heel Nederland. In Noord-Brabantvindt de provinciale voorronde van Kern met Pit op 14 januari plaats in het Partycentrum De Schakel, Reestraat 49, 5408 XA in Volkel. De bijeenkomst start om 12.30 uur en eindigt 16.30 uur.

 

Reageer