Gala oud-prinsen groot succes

Drie goede doelen hebben zaterdag tijdens het Grand Gala des Princes dat  in de Collse Hoeve werd gehouden, samen het recordbedrag van 61.500 euro gekregen.

Al dit geld werd bijeengebracht door de verkoop van vijfig tafels à 2500 euro aan Nuenense en Eindhovense ondernemers. Fons Linders, Jan Wesenbeek, Dick Schonebeek, Hans Wernaart, René Luining en Vincent Raessens allen oud-prins Carnaval van de Dwèrsklippels uit Nuenen, hebben zich vier jaar geleden verenigd in de Stichting Oud Prinsen Goede Doel. Zij spraken als organiserend comité van een grandioos succes. Vincent Raessens, de vroegere prins Saxcento, zegt: “Ieder van ons heeft in zijn eigen netwerk bedrijven of personen benaderd met de vraag om een tafels te sponsoren op het gala. Door de goede contacten en het fraaie programma is dat vrij snel gelukt. Bedrijven wilden ondanks de crisis toch hun maatschappelijke betrokkenheid tonen”.
 
Goede doelen
De Stichting Tucurú, Stichting IBISS en de Eindhovense Stichting Vrienden van de Thuiszorg kregen aan het eind van het benefietgala ieder 20.500 euro uitgereikt. Dezelfde stichtingen mochten twee jaar geleden ruim een halve ton samen verdelen.

Nanko van Buuren van IBISS heeft het geld hard nodig om zijn straatkinderen in de gevaarlijke krottenwijken van Rio de Janeiro een vreedzaam leven te geven. “Ruim 80% van de jongens die in bendes zitten, wordt door geweld niet ouder dan 21. Door bijvoorbeeld voorlichting, onderwijs en voetbalscholen kunnen we de jongens en meisjes daar een perspectief bieden”, aldus Van Buuren, die speciaal voor het gala uit Brazilië was overgekomen.
Al acht jaar werkt Nuenenaar Mario Coolen in dienst van Solidaridad in de streek Tucarú in Guatemala waar hij zich inzet om 300 koffieboeren en hun gezinnen op te leiden als zelfstandig ondernemer zodat ze een eerlijk en fatsoenlijk bestaan kunnen leiden. “De boeren, Solidaridad én de oud-prinsen uit Nuenen zorgen ervoor dat het de goede kant uitgaat”, zei Coolen zaterdag enthousiast.

Surprise-act
De 400 gasten vermaakten zich in een smaakvol, met veel kaarslicht ingerichte ruimte met optredens van Edsilia Rombley, Big & Beautiful, Jeroen van den Boom en Johnny Rosenberg met als klap op de vuurpijl vlak na middernacht een verrassingsoptreden van Karin Bloemen.
De oud-prinsen gaan over twee jaar de derde editie organiseren met drie nieuwe goede doelen.

1 reactie "Gala oud-prinsen groot succes"

Reageer