Scooter in sloot na achtervolging

Een 20-jarige scooterbestuurder uit Deurne belandde donderdagavond in Nuenen rond 20.50 uur met zijn scooter in een sloot. Hij probeerde te ontkomen aan een controle van de politie.

Agenten zagen de man kort daarvoor rijden over de Eindhovenseweg en wilden hem controleren. De bestuurder stopte, maar stak snel de weg over en reed de Scandiawijk in. Agenten konden hem vanaf de Beneden Beekloop opnieuw achtervolgen. De scooter reed roekeloos en met hoge snelheid de Griendstraat in. Op aanwijzen van omstanders zagen agenten de scooter over het Hemelrijkpad, langs de Dommel, rijden. Op de Collse Hoefdijk kwam de scooter de agenten tegemoet en passeerde hen, opnieuw met hoge snelheid. Hij reed tussen auto’s door de Huufkes op. Hier reed hij door een heg en belandde in de daarachter gelegen sloot. Daar werd hij aangehouden.

Na controle bleek de scooterbestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en te rijden met een valse kentekenplaat. Daarnaast had de man een mes bij zich. Dit mes en de scooter zijn door de politie in beslag genomen. Op het politiebureau is een proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Dit wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

2 reacties "Scooter in sloot na achtervolging"

 • herman de vrees schreef:

  ik vind een paar rare dingen in dit bericht:
  1. hij reed met hoge snelheid. Een scootmobiel rijdt maar hooguit 15/16 km p/u = fiets-snelheid (wettelijk bepaald)
  2. hij had een valse kentekenplaat. een scootmobiel heeft geen tekenplaat, hooguit een btomfietsplaatje en tegenwoordig is het niet meer verplicht dat hij op de scootmobiel gemonteerd zit, als diegene maar het verzekeeringsbewijs bij zich heeft.
  3. hij had geen geldig rijbewijs. Voor een scootmobiel is zover mij bekend geen rijbewijs nodig, dus ook geen bromfietsrijbewijs. Als dit verplicht zou worden, zou 80-90% van de ouderen scootmobielrijders hun scootmobiel moeten laten staan.
  een scootmobiel-rijder

Reageer